Co k tomu budeme potřebovat?
- 0.300 l Ocet
- 2 ks
- Hřebíček
- 4 ks
- Nové koření
- 50 g
- Cukr
- 2 ks
- Cibule
- 0,3 l Voda
- 1 lžička Sůl
- 4 ks
- Sleď
- 2 lístky
- Bobkový list
- 2 ks
- Celí pepř
Do nerezové nebo skleněné mísy (Nesmí být plastová nebo hliníková!) vložíme nakrájenou cibuli, na ni položíme filety ze sledě a na ně zase cibuli.
Do hrnce nalijeme vodu a ocet, potom přidáme sůl, cukr, bobkový list, pepř, hřebíček, nové koření a necháme povařit. Po tom co začne vařit, tak ho ještě horký nalijeme do mísy. Jakmile nálev vychladne, dáme mísu se sledi alespoň na 2 - 3 dny do ledničky.
Sledě pak podáváme posypané cibulí s chlebem nebo houskou.
Marcus
Žádné komentáře:
Okomentovat