úterý 29. října 2013

Nakládaný sleď

Čau lidi tady vám dávám super recept na nakládaného sleďe což je Nizozemský pokrm který tam koupíte všude ve stáncích a restauracích a je to něco jako u nás "hambáč". V dalším článku pak bude sleď v bulce neboli "Haring in en broodje"


Co k tomu budeme potřebovat?


0.300 l
Ocet

2 ks
Hřebíček

4 ks
Nové koření

50 g
Cukr

2 ks
Cibule

0,3 l
Voda

1 lžička
Sůl

4 ks
Sleď

2 lístky
Bobkový list

2 ks
Celí pepř




Do nerezové nebo skleněné mísy (Nesmí být plastová nebo hliníková!) vložíme nakrájenou cibuli, na ni položíme filety ze sledě a na ně zase cibuli.


Do hrnce nalijeme vodu a ocet, potom přidáme sůl, cukr, bobkový list, pepř, hřebíček, nové koření a necháme povařit. Po tom co začne vařit, tak ho ještě horký nalijeme do mísy. Jakmile nálev vychladne, dáme mísu se sledi alespoň na 2 - 3 dny do ledničky.

Sledě pak podáváme posypané cibulí s chlebem nebo houskou.


Marcus

Žádné komentáře:

Okomentovat